MESOTIX

Vad är mesotix?
Mesotix är en apparatur med som arbetar med fraktionsteknik där titanpiggar värms upp till 400 grader, behandlingen liknar microneedling men skiljer sig genom att maskinen skapar djupa kanal i huden vilket innebär att man kan djupbehandla huden med olika aktiva ämnen, serum och vitaminer. Dessutom får man ordentlig hudåtstramning och reducering av ärr genom att maskinen inducerar huden läkningsprocess.
 
Hur går behandlingen till?
Din behandlare börjar med att rengöra och förbereda huden, därför är det alltid bra om du kommer utan smink inför din behandling. Efter rengöring får du en bedövningssalva som skall verka i några minuter för att kunna ha effekt. När ni skall starta Mesotix behandlingen så kommer behandlaren först börja på mindre känsliga områden för att du skall få känna på hur behandlingen känns. De kanaler som skapas håller sig rena i 6 timmar men det är viktigt att du inte sminkar dig eller utsätter ansiktet för smuts de första 24 h timmarna efter behandling. Om du valt till aktiv behandling i samråd med behandlaren så smörjs ansiktet med aktiva ämnen som skall absorberas av huden. Behandlingen avslutas med att du får kylkuddar för att minska svullnad och obehag.
 
Vad händer efter behandling?
Efter behandlingen kan man initialt uppleva att huden känns flammig och torr, någonting som behandlaren kommer att förvarna dig för. Du kan även se små rutmönster på de områden ni utfört behandlingen och du kan uppleva torrhet i upp till 3 veckor. Efter 4 veckor kommer du se extra lyster, hudåtstramning och en förbättring av huden.
 
Varför är mesotix bättre än microneedling?
Mesotix är en patenterad metod som skapar en djupare kanal än microneedling utan att man får en blödning eller sår. Det innebär mindre risk för komplikationer och biverkningar samtidigt som man får en mer djupgående behandling med bättre resultat.
 
Hur lång tid tar behandlingen?
30-60 minuter
 
Hur ofta bör man göra Mesotix?
Beroende på vad för besvär som behandlas så rekommenderar vi en kur på 3-4 besök var fjärde vecka.
 
Är behandlingen smärtsam?
Visst obehag kan kännas i samband med behandlingen. Däremot är smärtnivån väldigt låg och du som kund får alltid bedövning inför behandling för att reducera smärtan så mycket som möjligt.
 
Vad kan man behandla med mesotix?
Hudförändringar, akneärr/bristningar, pigmentförändringar och man får även en rejäl hudåtstramning, hudförnyelse och lyster vilket innebär att behandlingen passar alla åldrar. Du kan även behandla pormaskar/stora porer, aktiv akne och reducera rynkor.
 
Vilka kan göra mesotix?
Alla, även de med känslig hud såsom rosacea. Däremot anpassar man de ämnen man lägger på huden i samband med behandling.
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *